Category Archives: Uutiset

Autourheilumekaanikkojen koulutus Kouvolassa

Kouvolan aikuiskoulutuskeskus aloittaa uuden autourheilumekaanikkojen koulutuksen tammikuussa 2019. Opinnot sisältävät perus- ja täydennysopintoja sekä työelämän harjoitusjakson.

Koulutuksen suunnitteluvaiheessa Aikuiskoulutuskeskuksella on ollut mahdollisuus tehdä yhteistyötä moottoriurheilun parhaiden asiantuntijoiden kanssa ja siihen osaamiseen perustuu ainutlaatuinen koulutusohjelma. Vastaavaa koulutusta ei ole tarjolla missään muualla.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on perusosaaminen ja käytännön taitoja sekä sopiva aiempi koulutus ja joita aidosti kiinnostaa työskentely moottoriurheilun hektisessä ja jännittävässä maailmassa. Huippu-urheilussa ja erityisesti moottoriurheilussa työskentely vaatii hyvää asennetta, sitoutumista ja kovaa työskentelyotetta.

Työharjoittelu järjestetään yhteistyössä formula 4 -sarjojen kansa Venäjällä, Virossa ja Suomessa. Tämän antaa erinomaisen tilaisuuden tutustua aitoon ja hektiseen moottoriurheilun maailmaan.

Moottoriurheilumekaanikon koulutus yhdistää kaksi vahvaa suomalaista osaamisaluetta: moottoriurheilun ja ammatillisen koulutuksen. Pienestä koostaan huolimatta Suomesta on lähtenyt merkittävä määrä rallikuljettajia, formula 1 -kuljettajia sekä muiden moottoriurheilulajien kuljettajjia. Vuosien ajan Suomi on saavuttanut huomattavaa menestystä kansainvälisissä koulutuksen vertailuissa, myös ammatillisessa koulutuksessa.

ComDe osallistuu koulutuksen markkinointiin Venäjällä.

Lisätietoja koulutuksesta englanniksi

Strategiapalaveri

Kaakkois-Suomen koulutusvientiklusteri järjestää palaverin, jonka tavoitteena on kehittää Kaakkois-Suomen koulutusviennille strategiaa. Alueellinen yhteistyö on erittäin tärkeää tarjottaessa korkealaatuisia koulutustuotteita kohdemarkkinoille. Klusteri on kutsunut laajasti koulutusviennistä kiinnostuneita alueen organisaatioita ja viranomaisia. Kokous pidetään Kouvolassa tiistaina 18.9. ComDe on koordinoinut klusterin toimintaa sen perustamisesta alkaen.

Klusteri on myös Education Finland -ohjelman liitännäiskumppani

Tsherepovetsin delegaatio vieraili Kouvolassa

Tsherepovetsin kaupunginjohtaja Ms Elena Avdeeva johti delegaatiota Helsingin ja Kouvolan vierailulla. Matkan tarkoituksena oli kerätä tietoa ja luoda kontakteja puurakentamisen alalla. Helsingissä ohjelman oli järjestänyt Venäjän kaupallinen edustusto ja Kouvolassa ComDe Oy.

Mansikkamäen rehtori Seppo Lipiäinen esitteli delegaatiolla koulun puuarkkitehtuutia. Kouvola Innovationin vierailulla Tero Hasu kertoi Kouvolan puurakentamisen saavutuksia. Kaupunginjohtaja Avdeeva kutsui Kouvolan yrityksiä investoimaan Tsherepovetsiin ja osallistumaan puurakentamiseen konferenssiin.

Delegaation päivä päättyi Kouvolan aikuiskoulutuskeskuksessa neuvotteluihin ja illalliseen keskuksen johdon Leena Kaivolan, Tuija Arolan ja Liena Silenin kanssa.

Valokuvassa: Dmitry Afanasiev, Sergey Shkakin, Oksana Andreeva, Elena Avdeeva, Anna Karpova, Mikhail Barinov, Elena Revina, Natalia Chumina and Maxim Baturin.